Om my ma se kos te kan ruik….
Watter ma sal dan
nou nie daarvan hou as haar kind(ers) opmerk: “Ek ruik my ma se kos!” nie!
Ek en manlief sit
en dink terug aan ons ma’s se kos. Wat onthou ons? Wat was die lekkerste
lekker? Wat ek van skoonma onthou, is dat sy baie graag ertjies gemaak het – en
nie sommer enige soort nie, maar wel Petit Pois. En ja, dit was op die bord met
my eerste amptelike formele ete aan haar gedekte tafel. En ja, die bleddie
goedjies wou nie op daai vurk bly nie!
Van my ma onthou
ons veral die heerlike seekos op Oukersaand. Perlemoen, allekrik, galjoen …..
Ai, so lekker! En voor die dae van permitte en dinge toe die lewe tog so
eenvoudig en ongekompliseerd was!
Wat ‘n voorreg was
dit om die afgelope tyd met al ons kinders en hul liefies te kon kuier – nou wel
nie almal op dieselfde tyd nie, maar nou ja, dis nie aldag Krismis nie! En om
saam om ‘n gedekte tafel te kan aansit en glasies te lig op die kosbare lewe
wat ons het, is ‘n fenomenale voorreg.
Of dit nou Cheese & Mac is, of kreef en
kalamari - om saam met jou kinders die kos te kan proe en ruik en eet en
geniet, bly ‘n heerlikheid. En met soveel smulpapies wat elkeen ‘n passie het
vir kosmaak, is en bly dit 'n allerheerlikste smaaklike avontuur!
“Cooking
is like love. It should be entered into with abandon or not at all.”
- Harriet van Horne (1920) American journalist and television critic.
- Harriet van Horne (1920) American journalist and television critic.
No comments:
Post a Comment