Thursday 23 February 2017

Die soet en sag

Soms (nogal dikwels vir sommige) moet mens dit wat om jou is, uit ‘n ander hoek beskou. Nie net die voor die handliggende raaksien nie.

Soos met pere. Daai klipharde, groen of bruin misvormde vrugte wat as pere verkoop word. Mistroostige goedjies. En moenie dink hulle word – soos die handelaar jou verseker – sommer ryp op jou rak by die huis nie.

Maar so nou en dan kry ek die pere te koop wanneer hulle ryp en sag en heerlik is! Dan kan ons dit geniet soos wat dit van die boom af kom. Eers byt mens daai langnekkie morsaf! Daarna ‘n hap in die vet lyfie dat die soet sap so teen jou ken af drup.

En dan is daar natuurlik die bederf van pere in rooiwyn gestowe. Dis nou van daai soort wat nog nie heeltemal eetbaar sag is nie. Met kaneel en steranys en geurige speserye. En ‘n ruim hoeveelheid rooiwyn uit manlief se versameling. Opgedien met ‘n lieflike sous en die lekkerste roomys…. Mmmmm, met goeie geselskap is dit darem net alte heerlik om ‘n kuier mee af te sluit.

So, as die pere op die winkelrak nie so gebruikersvriendelik lyk nie… maak ‘n plan! Skil hulle en vorm hulle met jou skerp messie dat hul weer soos pere lyk! Stowe hulle liefderik in daai sousie!


Moenie dat kliphard of misvormd jou onderkry nie! Kyk verder! Droom en doen dat dinge beter raak! Nog ‘n skeppie roomys oor – dit kan net nog lekkerder raak! 

No comments: